נחירות בשינה

שינה היא החלק החשוב בחיינו ובימינו, ולפעמים היא מלווה בנחירות. כמעט כל אחד מאיתנו עלול לסבול מנחירות מדי פעם, ויש מי שסובלים מהן באופן קבוע וכרוני. מה פשר התופעה, ממה היא נגרמת ואיך מטפלים בתופעה של נחירות בשינה?

נחירות בשינה

מה זה נחירות?

נחירות הן קול שנוצר בעקבות רטט של הרקמות הרכות הממוקמות בדרכי הנשימה העליונות בזמן השינה. על פי רוב הנחירות נשמעות בזמן הכנסת האוויר (שאיפה) אך לעיתים גם הנשיפה (הוצאת האוויר) עשויה להיות מלווה בקול הנחירה. נחירות בשינה מעידות על הקיום של התנגדות מוגברת לזרימת האוויר בדרכי הנשימה העליונות, כלומר האוויר זורם אך עם התנגדות מסוימת.

כמו כן, הנחירות עלולות להעיד על תסמונת של דום לב בנשימה בשינה – מצב שבו דרכי הנשימה העליונות נסגרות בזמן השינה. בעקבות זאת רמת החמצן בדם עלולה לרדת, בנוסף לפגיעה מתבקשת באיכות השינה והפרשה של הורמוני סטרס. נחירה רגילה היא נחירה שבה האוויר מאט בדרכי הנשימה העליונות אך ממשיך לזרום באין מפריע, ואילו נחירה קשה מוגדרת כנחירה שעלולה ליצור בעיות בתפקוד הנשימה ותופעות מצערות כדוגמת דום נשימה בשינה ואפילו מוות.

מה גורם לתופעה?

בניגוד למה שניתן לחשוב, הפרעות מבניות בנשימה תוך-אפית לא מהוות את הגורם המשמעותי ביותר לנחירות, אלא דווקא היצרות של דרכי הנשימה העליונות. בנוסף לכך, עלייה במשקל יכולה להיות גורם דומיננטי בהחמרה של נחירות בשינה ובהופעה של הפרעות נשימה נוספות במהלך השינה. עליה במשקל גורמת להצרה ניכרת בדרכי הנשימה העליונות בשל תאי שומן שמופיעים באזור, מה שגורם לקושי בהכנסת והוצאת האוויר, במיוחד בזמן שינה כשכל השרירים רפויים.

גורמים נוספים, כדוגמת עייפות יתר, צריכת אלכוהול ואף שכיבה על הגב מחמירים את הבעיה ומגבירים את עוצמת הנחירות ותכיפותן. אם כך, הימנעות מכל מצבים אלו יכולה לעזור להימנע גם מנחירות, וכמובן שמירה על בריאותנו.

איך מטפלים בתופעה?

כאמור, ירידה במשקל מפחיתה את תכיפות הנחירות אצל רוב הסובלים מהתופעה, אך קשה לדעת לאיזה מטופלים זה יעזור. כמו כן, מומלץ לנסות ולהימנע מסיגריות ומשקאות אלכוהוליים בשעות טרום השינה מכיוון שידוע שהם גורמים להופעת התופעה ואף להחמרתה. ישנן מגוון שיטות נוספות, כמו שינה על הצד, תרסיסי אף למיניהם, ואף ניתוחים לתיקון מחיצות אף הוכיחו את עצמם כאמצעים יעילים לטיפול בתופעה.

חברתנו מציעה מגוון רחב של מוצרים לטיפול בתופעת נחירות בשינה, כמו למשל מכשיר CPAP (סיפאפ) אוטומטי שמיועד בלעדית לטיפול בדום נשימה בשינה. המכשיר מופעל עם מנגנון הפעלה וכיבוי ע"י נשיפה ומנגנון של העשרת לחות (אופציונלית) להזרמת אוויר נעים ומרענן למניעת יובש בפה ובגרון. המכשיר עובד עם מתח של 220 V ו 110 V המתאימים לכל מקום בעולם.

מכשיר סיפאפ (CPAP – Continous Positive Airway Pressure) הוא מכשיר לא פולשני שמטרתו הבלעדית היא להקל על הנשימה בעיצומה של שינת הלילה ולהקל על הסובלים מנחירות. המכשיר מחדיר אוויר בלחץ חיובי וקבוע על מנת להשאיר את נתיבי האוויר פתוחים. שימוש בלילה במכשיר CPAP מסייע לחולים המאובחנים במחלות הפוגעות בנשימה בלילה, ובעיקר במקרים של דום נשימה בשינה.

הטיפול במכשירי סיפאפ הוא הטיפול המומלץ כיום על ידי רופאים לאנשים הסובלים מבעיות נשימה ומנחירות. המכשיר נבדק במחקרים רבים ולאורך זמן, הוא נמצא כפתרון היעיל ביותר לבעיות של הפסקת נשימה בשינה. המכשיר מתוכנת לזהות מראש את הפסקות הנשימה ולהזרים אוויר בלחץ חיובי, עם זאת נדרשת תקופת הסתגלות אליו מכיוון שיש להשתמש במסכה על הפנים של המטופל.

כמו כן, חברתנו מספקת מכשירי סיוע נשימתי גם לילדים הסובלים מבעיות בדרכי הנשימה ואף לחולים כרוניים.

מהן השלכות הזנחת הטיפול בנחירות?

ההשלכות להזנחת הטיפול בנחירות עלולה להיות הרת גורל ואף להסתיים במוות של המטופלים. אם אתם סובלים מנחירות אל תדחו את המועד ותטפלו בבעיה במהירות האפשרית כדי להימנע מפגיעה ממשית בבריאותכם, מאחר והנחירות עלולות להעיד על בעיה רפואית חמורה הדורשת טיפול בזמן.

 

למידע

אולי יעניין אותך גם

מכשיר סיפאפ אוטומטי Prisma Smart

יתרונות הטיפול במכשיר סיפאפ

מכשיר סיפאפ (CPAP) נחשב ליעיל ולאפקטיבי ביותר לטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, המכשיר הפופולרי והמומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום הפרעות השינה הוכח מחקרית

Call Now Button