תופעות לוואי של שימוש בסיפאפ ופתרונות

סובלים מתסמונת דום נשימה בשינה והרופא המליץ לכם להשתמש במכשיר סיפאפ במהלך השינה בלילה? סובלים מנחירות חזקות ורועמות המטרידות את שאר בני המשפחה ומתכננים לרכוש מכשיר CPAP? אילו תופעות לוואי של שימוש בסיפאפ קיימות ומדוע זה קורה?

מטופלים רבים משתמשים במכשירי סיפאפ נייחים או ניידים, במיוחד כיום בתקופה הקורונה ולאור המלצת ארגון הבריאות העולמי על שימוש במכשיר הסיוע הנשימתי לחולים. חברת היי מדיקל עושה לכם סדר בנושא תופעות לוואי של שימוש בסיפאפ, כולל טיפים ופתרונות מומלצים לתופעות המוכרות.

 

מסכת אף wisp

תופעות לוואי נפוצות אצל המשתמשים במכשירי סיפאפ

סיפאפ הוא מכשיר רפואי לסיוע נשימתי המתאים בעיקר לשימוש ביתי, אך הוא נפוץ מאוד גם בבתי חולים ובמרפאות, במיוחד כיום במחלקות הקורונה. המכשיר מזרים אוויר בלחץ חיובי ובצורה רציפה במטרה לשמור על דרכי האוויר העליונות פתוחות ולאפשר מעבר חופשי של האוויר לריאות.
ראוי לציין כי השימוש במכשירי הסיפאפ בטוח, המכשיר מאושר על ידי מנהל התרופות והמזון האמריקאי, משרד הבריאות בישראל וארגוני בריאות רבים נוספים. המכשיר מומלץ על ידי הרופאים המומחים כפתרון היעיל ביותר עבור מטופלים המאובחנים בתסמונת דום נשימה בשינה.

יש תופעות לוואי של שימוש בסיפאפ שכדאי להכירן מראש, ולשמחתנו יש פתרונות לרוב התופעות, לכן מומלץ להזמין את המכשיר רק דרכנו, ובכל בעיה או קושי, הצוות המקצועי והמנוסה של היי מדיקל ישמח לסייע ולהתאים את הפתרון הנכון והמתאים ביותר.

1. קשיי הסתגלות למסכה – תופעות הלוואי השכיחות ביותר נובעות בעקבות השימוש במסכה או עקב התאמות שיש לבצע במכשיר הסיפאפ. חלק מהמטופלים במכשיר סיפאפ מתקשים להסתגל לשינה עם מסכה המולבשת על הפנים במהלך השינה בלילה. בזמן השינה רבים מסתובבים ומשנים תנוחות, לכן המסכה על הפנים עשויה להפריע ולהציק, ויש מסכות סיפאפ הגורמות לגרד ולסימנים על העור לאחר השינה.
הפתרון לתופעת הלוואי השכיחה יחסית הוא להתאים מסכת סיפאפ חלופית. אנחנו בהיי מדיקל מייבאים ומשווקים מגוון דגמים של מסכות סיפאפ, ומעבר למסכת הפנים הרגילה המכסה את האף והפה,

פתרון: יש מסכות אף ונחירונים ודגמים מתקדמים של מסכה ללא רצועה במצח.

2. גודש באף – תופעות לוואי נפוצה היא הגודש באף, הנזלת והיובש בדרכי הנשימה לאחר השינה בלילה.

פתרון: התאמה של לחץ האוויר וחיבור מעשיר לחות למכשיר הסיפאפ. כאשר מחברים מעשיר לחות איכותי ניתן למנוע את התופעות כמו גודש באף, יובש בחלל הפה והגרון ונזלת מוגברת.

3. התאמה לא נכונה של לחץ האוויר –  חשוב לבצע התאמות מדויקות בהתאם להנחיות הרפואי ומצבו הבריאותי של המטופל.

פתרון: לצוות המנוסה של היי מדיקל יש ניסיון רב בהתאמת לחץ האוויר במכשירי סיפאפ, לעיתים יש לבצע מספר התאמות עד מציאת האיזון הנכון והמתאים ביותר לצורכי המטופל.

4. תחושת קלסטרופוביה – תופעת לוואי נוספת המוכרת למשתמשים במכשירי סיפאפ היא תחושה קלסטרופובית בעת השימוש, התופעה נגרמת בעקבות השינה עם מסכה על הפנים.

פתרון –  התמדה וסבלנות מאחר ויש להסתגל לשינה עם מסכה, לעיתים החלפת המסכה המלאה למסכת נחירונים יכולה לפתור את תחושת הקלסטרופוביה.

 5. עלייה במשקל –  הסיבה לכך היא שהמטופל משקיע פחות אנרגיה בתהליך הנשימה בגלל הזרמת האוויר על ידי המכשיר, ומחקרים הוכיחו כי הפרעות שינה עשויות לגרום לעלייה במשקל. יש מטופלים המתלוננים על הפרעת שינה בגלל הרעש הבוקע ממכשיר הסיפאפ ומהצינור,

פתרון –  הוא התאמת לחץ האוויר או בחירת מכשיר שקט.

למידע

אולי יעניין אותך גם

מכשיר סיפאפ אוטומטי Prisma Smart

יתרונות הטיפול במכשיר סיפאפ

מכשיר סיפאפ (CPAP) נחשב ליעיל ולאפקטיבי ביותר לטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, המכשיר הפופולרי והמומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום הפרעות השינה הוכח מחקרית

Call Now Button