המלצות לשמירה על הבריאות לאסתמטיים בזמן הקורונה

האם אתם או אחד הילדים שלכם סובלים מאסתמה? מהן ההנחיות לשמירה על בריאות אסתמטיים בתקופת הקורונה? האם אסתמטיים חייבים לעטות מסכות רפואיות והאם המסכה מסוכנת לבריאותם?

אסתמה היא מחלה ריאתית כרונית נפוצה הנקראת בעברית קצרת הנשימה או גנחת הסמפונות. חולי אסתמה סובלים מהתקפים הנגרמים בגלל אלרגיה, כאשר ריר צמיגי יחסית מופרש מהדפנות  של קנה הנשימה וכך נוצר מחסום המקשה על נשיפת האוויר החוצה מהריאות. אסתמה נגרמת בדרך כלל משילוב של גורמים גנטיים וגורמים סביבתיים כמו זיהום אוויר קשר, חשיפה לאלרגיה וכו'. 

בתקופת הקורונה חולי אסתמה נחשבים בקבוצת הסיכון להידבקות בנגיף הקורונה, בדיוק כמו חולים אחרים

אסטמה וקורונה

 הסובלים ממחלות כרוניות בדרכי הנשימה. המומחים טוענים כי חולי אסתמה נמצאים בסיכון גבוה לפתח סיבוכים קשים עקב הידבקות בנגיף הקורונה, לכן חשוב להקפיד על הנחיות הרופאים ולשמור על הבריאות עד מציאת פתרון לקורונה. 

המלצות משרד הבריאות למטופלים עם אסתמה במהלך תקופת הקורונה

מיד לאחר התפרצות והתפשטות נגיף הקורונה בישראל רבים מחולי האסתמה פנו לרופאים ולמשרד הבריאות כדי לקבל הנחיות ברורות כיצד עליהם לנהוג בתקופה זו. אמנם, אסתמה לא מוגדרת כגורם סיכון לתחלואה גבוהה בנגיף הקורונה, אך החולים נחשבים בקבוצת סיכון ועליהם להקפיד על ההנחיות של הרופא המטפל, וכמובן להנחיות העדכניות ביותר של משרד הבריאות.

ההמלצות של משרד הבריאות והרופאים הן להימנע מחשיפה לנגיף הקורונה ולהקפיד על בידוד וריחוק חברתי, ובכל יציאה מהבית יש לעטות מסכות רפואיות איכותיות בהתאם להנחיות. עובדים חיוניים ועובדים אחרים שממשיכים לעבוד במשרדים, במפעלים וכדומה, נדרשים להקפיד יתר על המידה ולהיעזר באמצעי מיגון, במיוחד מסכות, ועליהם להקפיד על ריחוק חברתי, היגיינה, שטיפת ידיים וכו'.

ההמלצות העדכניות ביותר למטופלים הסובלים מאסתמה בתקופת הקורונה הן:

  • חולה אסתמה הנעזר במשאף ונמצא תחת טיפול והשגחה חייב להמשיך לקבל טיפול ועליו להשתמש במשאף סטרואידים ובהתאם לצורך לקבל טיפולים נוספים. אין להפסיק את הטיפול או השימוש במשאף על דעת עצמך וללא ייעוץ מרופא מקצועי. 
  • מומלץ לתאם תור אצל רופא מומחה כדי להתאים את הטיפול המיטבי לאיזון אסתמה בתקופת הקורונה.
  • יש להקפיד על מיגון מתאים בכל יציאה מהבית ובמיוחד בעבודה, במהלך קניות וסידורים, בביקורים משפחתיים וכדומה.
  • חולה אסתמה המטופל באמצעות סטרואידים פומיים מעל חודש מוגדר בקבוצת סיכון וכבעל פוטנציאל גבוה לתחלואה מוגברת לנגיף הקורונה, הרופאים ממליצים להימנע מחשיפה לאחרים ולשהות בבידוד בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

בנוסף, חשוב להשתמש במשאף בהתאם לתוכנית הטיפול ולהנחיות של הרופא המומחה כדי להפחית סכנה להתקפי אסתמה ומחלות COPD או מחלות ריאה אחרות. יש לקחת את המשאף לכל מקום ולהשתמש בו כאשר מרגישים את תסמיני המחלה מתלקחים, ואם נדבקים בשפעת או בזיהום נשימתי אחר יש לעקוב אחר ההנחיות של הרופא המטפל לטיפול באסתמה.

אם קיים חשש להידבקות בנגיף הקורונה יש לעדכן את הרופא המטפל ולציין מהם התסמינים שמרגישים. חשוב לעדכן את הרופא לגבי אופן ותכיפות השימוש במשאף, ואם התסמינים מחמירים ומרגישים כי התקף אסתמה קשה עומד להגיע, יש להתקשר מיד למד"א או לרופא ולהישמע להנחיות.

הימנעות מחשיפה ומהידבקות

חולה אסתמה חייב להפחית את הסיכון להידבקות בנגיף הקורונה, ואין לקחת סיכונים מיותרים. חולה עם אסתמה חייב להקפיד על הכללים הבאים:

  • אין לגעת בפה, באף ובעיניים עם ידיים לא רחוצות.
  • יש לשמור על מרחק של 2 מ' לפחות מחולי קורונה.
  • חשוב לשטוף ידיים בכל הזדמנות ולאחר כל מגע במשטח שעשוי להיות נגוע.
  • יש להקפיד על הנחיות הבידוד של משרד הבריאות.
  • בכל יציאה מהבית יש לעטות מסכות רפואיות.

למידע

אולי יעניין אותך גם

מכשיר סיפאפ אוטומטי Prisma Smart

יתרונות הטיפול במכשיר סיפאפ

מכשיר סיפאפ (CPAP) נחשב ליעיל ולאפקטיבי ביותר לטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, המכשיר הפופולרי והמומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום הפרעות השינה הוכח מחקרית

Call Now Button