טיפול בנחירות: דרכים ושיטות

נחירות הן תופעה שכיחה בקרב גברים ונשים, ומעבר למטרד הרעש שהתופעה יוצרת וההפרעה לאיכות השינה של בני המשפחה, הנחירות עשויות להעיד על קיומן של בעיות רפואיות, למשל תסמונת דום נשימה בשינה. מדוע נוחרים, האם הנחירות מסוכנות ומהן אפשרויות הטיפול? כל זאת ועוד בכתבה שהכנו עבורכם.

 

טיפול בנחירות

נחירות נגרמות עקב היצרות המעברים בדרכי הנשימה, יש סיבות רבות ומגוונות הגורמות לתופעת הנחירות, בין היתר עודף משקל, בעיה מבנית מולדת בדרכי הנשימה, תנוחת שינה לא טובה, תסמיני מחלות שונות ועוד. הנחירה נוצרת עקב רטט של הרקמות הרכות בדרכי הנשימה העליונות, בדרך כלל הקול נוצר בעת שאיפת האוויר אך לעיתים ניתן לשמוע נחירות עזות גם בנשיפה.

מהן הסיבות העיקריות לנחירות?

יש סיבות שונות הגורמות לתופעת הנחירות בקרב נשים וגברים, יש גם ילדים שנוחרים בדרך כלל בגלל פגם מולד בדרכי הנשימה ומבנה הרקמות הרכות, אך לעיתים הילדים נוחרים בגלל גודש באף, נזלת כרונית וכדומה.

הסיבות העיקריות לתופעת הנחירות הן:

  • עדות לתסמונת דום נשימה בשינה, התסמונת גורמת לירידה משמעותית ברמת החמצן בדם ולפגיעה באיכות השינה, לכן החולים סובלים מהפרעת שינה קשה ומיקיצות רבות במהלך הלילה, מקשיי ריכוז ותפקוד במהלך היום בגלל עייפות מוגברת, מסיכון למחלות לב וכלי דם, ומסיכון משמעותי למחלות קשות כמו שבץ ויתר לחץ דם.
  • גודש באף או אף סתום, לרבות נזלת כרונית.
  • עודף משקל והשמנת יתר.
  • בעיות במבנה עצמות הפנים.
  • שקדים מוגדלים.
  • זיהום בדרכי הנשימה העליונות.
  • תת פעילות של בלוטת התריס.

על פי הסטטיסטיקה כ-50% מהאנשים נוחרים בדרגה זו או אחרת, כאשר גברים נוטים לנחור יותר מנשים.

אבחון

כדי לאבחן את הבעיה הרופא יבצע בדיקה כללית במרפאה, הבדיקה כוללת תשאול של המטופל, לרוב מזמינים גם את בן או בת הזוג של האדם הנוחר מאחר והם מודעים יותר לתסמינים. בנוסף, יש לעבוד בדיקה גופנית לא פולשנית ובהתאם לצורך הרופא ישלח את המטופל לבדיקות נוספות כמו בדיקת דם, אא"ג (אם קיים חשד לבעיה רפואית מסוימת), בדיקה במעבדת שינה.

מהן השיטות לטיפול בנחירות?

בהתאם לממצאי הבדיקות והאבחון המקצועי הרופא ימליץ על שיטת הטיפול היעילה ביותר. אם המטופל נוחר בגלל משקל עודף הרופא ימליץ על שינוי תזונתי והקפדה על דיאטה בריאה ומאוזנת, לרוב בשילוב פעילות גופנית בצורה סדירה. הירידה במשקל יכולה לפתור את תופעת הנחירות. למטופל מעשן הסובל מנחירות הרופא ימליץ על הפסקת עישון וצמצום צריכת אלכוהול בשעות הערב ולפני השינה.

אם המטופל סובל מנחירות קלות הרופא יכול להמליץ על תרסיסי אף להקלה על גודש, מדבקות ייעודיות או טיפול תרופתי. כאשר טיפולי המניעה לא מסייעים ובהתאם לאבחון, הרופא יכול להמליץ על התקן מכני להרחבת דרכי הנשימה, ולמטופלים הסובלים מנחירות קשות עקב תסמונת דום נשימה בשינה, הטיפול המומלץ והאיכותי ביותר הוא באמצעות מכשיר CPAP, יש להסתגל לשינה עם מסכה על הפנים

למידע

אולי יעניין אותך גם

מכשיר סיפאפ אוטומטי Prisma Smart

יתרונות הטיפול במכשיר סיפאפ

מכשיר סיפאפ (CPAP) נחשב ליעיל ולאפקטיבי ביותר לטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, המכשיר הפופולרי והמומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום הפרעות השינה הוכח מחקרית

Call Now Button