איך מכשיר סיפאפ עוזר לפגים?

פג הוא תינוק שנולד לפני השבוע ה-37 לתקופת ההריון, ללא קשר למשקלו. פגים נולדים לפני תאריך הלידה המשוער לכן הם רזים, עורם שקוף ודק, הם נראים חיוורים מאוד ולעיתים יש פלומת שיער המכסה את עור הגוף והפנים. מאחר ופגים נולדים לפני הזמן הם זקוקים לסביבת תומכת שתספק להם תנאים דומים לסביבה המוכרת להם מהרחם, ובפגיה שבבית החולים מסתייעים במכשור רפואי כדי לשמור על חום הגוף של הפגים, לספק להם מזון המוחדר ישירות לקיבה דרך האף או הפה, ולסייע להם לנשום בגלל שהריאות עדיין אינן מפותחות.

סיפאפ לפגים

חשוב לציין כי מערכת הנשימה אצל פגים טרם הבשילה. הלידה המוקדמת מציבה את הפגים בסכנת חיים מוחשית בגלל בעיות נשימה שכיחות, ולאור אי הבשלות של הריאות רבים מהפגים סובלים מקשיי נשימה מיד לאחר לידתם, כאשר קשיי הנשימה יכולים להיות בדרגות חומרה שונות. במקרים הקלים, בדרך כלל אצל פגים שנולדו קרוב לתאריך הלידה הצפוי, קשיי הנשימה נחשבים לקלים והפג זקוק בדרך כלל לתוספת של חמצן, אך במקרים הקשים של לידה לפני הזמן הפג זקוק להנשמה מלאכותית. אחת התופעות השכיחות אצל פגים היא הפסקות נשימה חוזרות והטיפול המוצע עבורם מבוסס לרוב על תרופות מתאימות ושימוש במכשיר סיפאפ (cpap).

מכשור רפואי לטיפול בפגים

מאחר ופגים נולדים לפני השבוע ה-37 להריון איברי גופם קיימים ושלמים, יחד עם זאת האיברים עדיין לא בשלים והם טרם התפתחו דיים כדי אפשר לתינוק שנולד לפני הזמן לשרוד. לכן, פגים חייבים סביבה תומכת הכוללת צוות רפואי מיומן וזמין ומגוון רחב של מכשירים רפואיים. עבור ההורים מדובר בטראומה לא פשוטה מאחר ועליהם לצפות מרחוק בתינוק שזה עתה נולד ומחובר להרבה מכשירים גדולים ומצפצפים.
הטיפול בפג דורש שימוש נרחב במכשור רפואי מתקדם, ובכל פגיה ניתן למצוא מכשירים כמו מד סטורציה לניטור רמת החמצן בדם, אינקובטור לשמירה על חום גופו של הפג, מוניטור דופק ונשימה, מכשיר הנשמה או מכשיר סיפאפ לסיוע נשימתי, עירויים, ואם הפג סובל מצהבת משתמשים במכשיר פוטו לטיפול בקרני אור, הטיפול נעשה כאשר עיניו של הפג מכוסות.

קשיי נשימה אצל פגים

פגים רבים זקוקים לסיוע נשימתי מיד לאחר לידתם. ריאותיו של הפג שנולד לפני השבוע ה-37 להריון עדיין לא סיימו את שלבי התפתחותן והן עדיין לא הבשילו, לכן הפג זקוק לסיוע נשימתי או להנשמה. במקרים החמורים הפג חייב הנשמה מלאכותית באמצעות מכונת הנשמה, ולרוב משלבים גם טיפול בסורפקטנט.

רוב הפגים סובלים מתופעה שכיחה של הפסקות נשימה חוזרות, תופעה המזכירה מאוד את התסמינים של דום נשימה חסימתי בשינה. לכן, צוות מחלקת הפגים בבית החולים יציע סיוע נשימתי לפג באמצעות מכשיר סיפאפ ובשילוב תרופות מתאימות. הטיפול באמצעות מכשיר סיפאפ מייתר את הצורך בהחדרת צינורית טובוס לקנה הנשימה של הפג, והפעוט יקבל את האוויר באמצעות צינוריות עדינות וקטנות המוצמדות לנחיריו.
במקרים הקלים, הפגים יקבלו סיוע נשימתי באמצעות מסכת נחיריים ומכשיר cpap, המכשיר מזרים אוויר בלחץ חיובי וקבוע וכך הפג יכול לשמור על ריאות פתוחות ומאווררות. במקרים מסוימים, הפג יצטרף תמיכה נשימתית קלה וניתן להזרים באמצעות מסכת הנחירונים חמצן מועשר. כאשר מספקים אוויר בלחץ קבוע למערכת הנשימה של הפג אפשר לצמצם מתן תרופות וניתן לוותר גם על טיפול תרופתי המבוסס על תרופות סטרואידיות.

למידע

אולי יעניין אותך גם

קפנוגרף_800x457

קפנוגרף

מה זה מכשיר קפנוגרף? מי משתמש במכשיר זה? האם המכשיר מיועד רק עבור חולי ריאות? איך המכשיר עובד? אילו מדידות אפשר לבצע באמצעות המכשיר ולאיזה

מכשיר סיפאפ אוטומטי Prisma Smart

יתרונות הטיפול במכשיר סיפאפ

מכשיר סיפאפ (CPAP) נחשב ליעיל ולאפקטיבי ביותר לטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, המכשיר הפופולרי והמומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום הפרעות השינה הוכח מחקרית

Call Now Button