בעיות שינה: הכירו את הטיפולים שיכולים לעזור לכם

האם גם אתם מתקשים לישון היטב בלילה? סובלים מבעיות ומהפרעות שינה ומחפשים טיפולים יעילים שבאמת עוזרים לישון טוב? איך מאבחנים בעיות שינה וכיצד מתאימים את הטיפול לבעיה שהתגלתה?

שינה טובה היא ערובה לבריאות תקינה ולמניעת מחלות שונות, ומחקרים רבים כבר הוכיחו את הקשר הישיר וההדוק בין חסך בשינה לבין מחלות לב, כלי דם, סוכרת, דיכאון ועוד. הסטטיסטיקה מגלה כי 25% מהאוכלוסייה סובלים מבעיות שינה בדרגת חומרה כזו או אחרת, הפרעות שינה הן גם אחת מהתלונות הנפוצות ביותר בעולם הרפואה, וכ-95% מהאנשים חווים בשלב מסוים בחייהם נדודי שינה והפרעות שינה נוספות.

 

בעיות שינה

לשמחתנו, יש לרופאים מגוון פתרונות וטיפולים המתאימים לסובלים מבעית שינה שונות, יש לעבור אבחון מקצועי ומדיוק כדי להתאים את הטיפול, לעיתים הדרך הנכונה והתאימה ביותר היא טיפול התנהגותי ורגשי, שינוי באורח החיים ובהתאם לצורך משלבים תרופות ומכשור רפואי כמו סיפאפ או ביפאפ.

מהן הסכנות בבעיות שינה?

אנשים סובלים מבעיות שינה משחר ההיסטוריה האנושית, אך הפרעות שינה הפכו לבעיה נפוצה מאוד בעיקר בעשורים האחרונים בגלל אורח החיים המודרני ומיעוט בשעות השינה בגלל הסחות דעת כמון טלוויזיה, מסכי הסמארטפונים, לחץ ומתח נפשי, צריכה מוגברת של אלכוהול, עודף משקל וכו'.

מחסור בשעות שינה או שינה לא טובה ושאינה רציפה, עלולים לגרום לעייפות מוגברת ביום למחרת, לבעיות בתחום הרגשי, לעצבנות יתר, לחוסר סבלנות, לקשיי ריכוז ולהתפתחות מחלות נוירולוגיות ובעיות רפואיות נוספות. בעיות שינה עלולות להביא לקשיי נשימה ובמקרים מסוימים לסכנת חיים, כמו כן הן עלולות להביא לבעיות עיכול, לכאבי שרירים, לבעיות שלד, להתפתחות סוכרת ומחלות כרוניות שונות ועוד.

הפרעות שינה עלולות להגביר את המעורבות בתאונות דרכים ובתאונות עבודה, לדוגמה אנשים הסובלים מתסמונת דום נשימה בשינה מעורבים יותר בתאונות ומעבר לנחירות הקשות שמטרידות את שאר בני המשפחה, הם גם חשופים למחלות לב וכלי דם ולסכנת שבץ מוחי.

שינה לא איכותית ובלתי מספקת מגבירה תהליכים דלקתיים שונים בגוף האדם ומהווה סיכון משמעותי לשבץ ולמחלות לב. לכן, אין להקל ראש בבעיה ויש לפנות בהקדם לרופא מומחה.

אבחון בעיות שינה

יש מגוון סוגים של הפרעות ובעיות שינה לכן חשוב לעבור אבחון מקצועי כדי לשלול מחלות קשות ולהתאים נכון את הטיפול. לאחר בדיקה כללית שאינה פולשנית אצל רופא משפחה בדרך כלל מקבלים הפניה לרופא מומחה אף אוזן גרון ויש לעבור בדיקת תפקודי שינה במעבדת שינה מקצועית, כיום יש אפשרות לעבור את הבדיקה גם בבית, וכדאי לברר זאת מול קופת החולים המבטחת.

יש סוגים שונים של בעיות שינה, למשל נדודי שינה (Insomnia), נחירות, הפסקות נשימה בשינה, תסמונת דום נשימה בשינה, ישנוניות יתר, נרקולפסיה ועוד. לאחר אבחון ניתן להתאים את הטיפול המתאים ביותר, אם אובחנתם כבעלי תסמונת דום נשימה בשינה או אם אתם סובלים מנחירות קשות הרופא בדרך כלל ימליץ על שינה עם מסכת על הפנים ומכשיר cpap, יש גם טיפולים תרופתיים והתנהגותיים, אך לעיתים די בשינוי תנוחת השינה או בהפחתת משקל ושינוי הרגלים כדי לפתור את הבעיה.

שימוש בכדורי שינה מחייב פיקוח רפואי והתייעצות, המומחים חלוקים בדעות שלהם לגבי הטיפול התרופתי ויעילותו, לכן ברוב המקרים הם ימליצו על כדורי שינה רק אם טיפולים אחרים לא סייעו למטופל.

יש גם טיפולים משלימים שיכולים לשפר את השינה, לרבות תוספי תזונה שיכולים לשפר את איכות השינה בלילה. גם דיקור יכול לעזור למטופל, ומומלץ לשנות הרגלים. לכן, כדאי להפסיק לשתות אלכוהול לפני השינה ומומלץ לשנות תנוחה, להפחית משקל, לשלב פעילות גופנית ולהקפיד על פעילות מרגיעה לפני השינה בלילה במקום צפייה במסכים.

למידע

אולי יעניין אותך גם

קפנוגרף_800x457

קפנוגרף

מה זה מכשיר קפנוגרף? מי משתמש במכשיר זה? האם המכשיר מיועד רק עבור חולי ריאות? איך המכשיר עובד? אילו מדידות אפשר לבצע באמצעות המכשיר ולאיזה

מכשיר סיפאפ אוטומטי Prisma Smart

יתרונות הטיפול במכשיר סיפאפ

מכשיר סיפאפ (CPAP) נחשב ליעיל ולאפקטיבי ביותר לטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, המכשיר הפופולרי והמומלץ על ידי אנשי המקצוע בתחום הפרעות השינה הוכח מחקרית

Call Now Button